Festivalul Untold

Pentru a evita orice suspiciune, trebuie să precizez că nu merg la Festivalul Untold sau la mitingurile de protest. Scriu acest articol pentru simplul fapt că îmi plac oamenii care protestează pentru orice. Îmi plac chiar și cei care protestează pentru că oamenii protestează pentru orice. Este dreptul lor de a se opune la tot ceea ce se întâmplă, indiferent de cauză sau consecințe. Așadar, pare normal ca unii să protesteze pentru că spațiul public a fost restricționat și că este folosit pentru Festivalul Untold, iar alții să protesteze pentru că primii protestează și vor să împiedice Festivalul Untold să îngrădească spațiul public.

Nu am de gând să dau răspunsuri dacă este bine sau nu să restricționezi accesul la spațiul public pentru un festival sau dacă este bine sau nu să protestezi pentru că spațiul public este îngrădit pentru un festival. Dar voi pune întrebări.

Așadar, i-aș întreba pe susținătorii Festivalului Untold cum să aleagă administrația publică locală din asigurarea spațiului public și îi întreb pe protestatarii împotriva Festivalului Untold dacă au făcut un studiu pentru a vedea cât timp și care este costul ocupării abuzive a spațiului public de către pepenii care au venit la Cluj-Napoca și dacă au protestat împotriva lor.