Paul Sorin Tița

Paul Sorin Tița a inițiat în 2009 o moțiune prin care a propus soluții pentru rezolvarea situației din PNȚCD. O reconciliere în PNȚCD nu a fost și nu este posibilă cu menținerea niciunuia dintre forurile de conducere ale vreuneia dintre cele două tabere din PNȚCD. Pozițiile ireconciliabile adoptate de cele două grupuri au făcut și fac imposibilă ajungerea la o reconciliere bazată pe negocieri. Am crezut atunci ceea ce nu am mai crezut de ceva vreme: că în ambele părți sunt oameni de bună-credință, care se vor elibera de orice jug, dacă le spui adevărul. Fiind liber în felul meu, nu credeam că există oameni cărora le place foarte mult jugul. […]

Anonim

Nu cred că are ce căuta

Publicat de Radu Cioboata, mie., 16/06/2010 – 07:34

Nu cred că Aurelian Pavelescu are ce căuta în PNȚCD. După cum probabil știți, dar îmi fac datoria să vă reamintesc, a fost mâna dreaptă a lui Miluț, el fiind cel care a executat ordinele lui Miluț, el fiind cel care a stricat efectiv partidul. Nu are ce face în mijlocul nostru. Să meargă cu Băsescu, în timp ce steagul nostru flutură.

Paul-Sorin Tiţa

@Radu Cioboata: Nu subestimați

Publicat de Paul-Sorin Tiţa, mie., 16/06/2010 – 08:49

În ceea ce-l privește pe Aurelian Pavelescu, punctele noastre de vedere coincid. Dar nu subestimați potențialul de masochism al unora dintre țărăniști. Sunt printre noi și oameni care nu cred în zâne, pentru că nimeni nu i-a putut convinge că bagheta poate fi folosită pentru a-i lovi pe pământeni peste ceafă.

Anonim

ar trebui să vedem ce facem

Publicat de nukkupop, mie., 16/06/2010 – 19:46

în primul rând, ar trebui să vedem ce ne unește, nu ce de desparte, pentru că altfel nu vom putea rezolva nimic

Anonim

Este posibilă relansarea PNȚCD-ului?

Publicat de Marcel Turks, mie., 16/06/2010 – 09:39

Pozițiile rigide ale multor membri ai PNȚCD au adus partidul aici. Partidul poate fi relansat (asta se încearcă de 10 ani) doar printr-o colaborare cu un partid și ținând cont de un criteriu rațional, doctrinar (PPE, PDL…, chiar dacă aparent pot fi dificultăți..) și nu unul emoțional (cu PNL, care nu a făcut niciun pas după înființarea Polului de Centru Dreapta la Timișoara, si care organic este altceva, cu care nu poate colabora decât în conjunctură – când există un dușman comun).

Cei care vin cu proiecte teoretice de relansare ar trebui să vină și cu soluții de implementare (financiare), pentru că altfel nu mai este un proiect, ci o gargară.

Consider că cea mai inteligentă și fezabilă soluție ar fi o fuziune (în termeni juridici – fuziune) cu PDL, ceea ce ar însemna să plecăm de la două persoane juridice și să ajungem la o nouă persoană juridică. Astfel, valorile, principiile și identitatea PNȚCD se păstrează aceleași cu cele ale PNR în PNȚ, și apoi în PNȚCD, în urma fuziunii dintre PNR și P.Țărănesc (Mihalache). În fuziunea prin absorbție, după cum sugerează și numele, partea „absorbită” dispare din punct de vedere juridic.

Știu că este o soluție dificilă pentru mulți țărăniști, care pretind că sunt loiali din cauza componentei emoționale puternice, dar care, trebuie să recunoaștem, nu au nimic de-a face cu politica și nu se regăsesc în niciun partid serios din Europa.

Paul-Sorin Tiţa

@Turcas Marcel: Cătinel

Publicat de Paul-Sorin Tiţa, mie., 16/06/2010 – 10:34

Hai să ducem lucrurile și mai departe:

Ți-ai efectuat fuziunea individuală și de grup prin absorbție cu PDL. Trăiești bine? Trebuie să detaliez întrebarea, pentru a nu înțelege exclusiv ce mi-am dorit sa fiu pe plan secund: simți că ai păstrat în PDL „valorile, principiile și identitatea PNȚCD… așa cum s-au păstrat în cele ale PNR, în PNȚ și apoi în PNȚCD?” Dacă da, ce te face să crezi că majoritatea țărăniștilor ar simți la fel? Dacă nu, nu.

Singura doctrină a PDL-ului este jaful. Și la stânga și la dreapta, și înainte și înapoi, fără număr și fără greață. Există, de asemenea, posibilitatea ca ei să fi înțeles și aplicat perfect conceptul de politică, iar eu nu am înțeles nimic…

Dacă PNȚCD mai există și astăzi, acest lucru se datorează exclusiv componentei emoționale.

L-ai susținut pe Marian Miluț – ca mulți alții, de altfel – tocmai datorită promisiunii de sprijin financiar. Mai crezi că a fost o idee bună?

Mă bucur să comunic cu tine, după atât de mult timp, și să-ți transmit tristețea mea la vestea dezertării tale la PDL. Sper din tot sufletul ca transfigurarea doctrinară a partidului să reușească în PDL să-l facă mai compatibil cu PNȚCD. Până atunci, îți doresc doar sănătate și mult succes.

Anonim

„Principiile nu sunt date la schimb.”

Publicat de Cristina Coldea, mie., 16/06/2010 – 11:31

  1. Cine vrea să se ducă în PDL să se ducă SINGUR! Fără numele PNȚCD.

Un partid care a luptat de 50 de ani împotriva Securității, să fuzioneze cu Serviciile. Este împotriva firii!

  1. Alianța de Dreapta, cu PNL, nu a crescut tocmai din cauza conflictului intern. Confirm că vorbesc cu mulți liberali, AVEM ACEEAȘI VIZIUNE CU EI, care zic, citez “ne mișcăm odată”. Diferența doctrinară nu ne împiedică să avem aceeași viziune economică, care ne doare cel mai mult acum.
  2. NU vreau ca un simplu membru al PNŢCD să fuzioneze cu un partid FĂRĂ doctrină, mediocru, care se destramă. PDL. Nu am de gând să mă sinucid politic din motive de „miros de ciolan”.

Am niște principii, niște credințe, niște valori morale, o anumită verticalitate, dar atenție NU RIGIDITATE, dovadă că am vorbit și, bineînțeles, că voi vorbi cu cei din aripa cealaltă. Dialog interpersonal și comunicare. TOLERANȚA în spiritul european. Nu intenționez să renunț la aceste valori.

PRINCIPIILE NU SE COMERCIALIZEAZĂ, ați uitat ce a spus domnul Coposu??? Probabil că da, pentru că nu v-am văzut pătruns de spiritul lui Maniu foarte mult, deloc.

Paul are dreptate, 100%, nu ai NIMIC din ceea ce au fost Maniu, Mihalache, Goga, Iuliu Hațieganu etc. etc. Nimic numit “patriotism”, “excelență” și “sublim”.