Fiii rătăcitori

Motto: „Care om dintre voi, dacă are o sută de oi şi pierde una din ele, nu le lasă pe câmp pe celelalte nouăzeci şi nouă şi nu se duce după cea pierdută, până când o găseşte?!” (Luca 15:4)

Ați risipit încrederea pe care alegătorii v-au acordat-o petrecând cu prostituatele politicii. Ați fi mâncat cotlete de porc, dar nu v-a lăsat nimeni. I-ați însoțit pe cei nelegiuiți în tâlhăria la care au supus țara și nici acum nu v-ați despărțit de ei, când știți că au furat-o de la gura săracilor.

Nu i-ați părăsit nici astăzi pe adoratorii lui Baal, când gurile celor flămânzi strigă după dreptate. V-ați sculptat chipul și v-ați închinat Lui, uitând de Dumnezeu și de poporul vostru. Ați mințit ca să stați pe un scaun de care acum țineți cu dinții, știind că nu veți avea ocazia să-l ocupați din nou, în curând. Nici măcar nu v-ați coborât de la masa bețivului, pentru a întinde o felie de pâine celor flămânzi.

Țineți în fruntea țării un ticălos incompetent, iresponsabil și criminal, care a luat de la popor binele promis, însușinduși-l. Dar priviți înapoi la cei care au ales să vă dea binele. La cei care au sperat în dreptatea și prosperitatea pe care le-ați promis și de la care și-au luat gândul. Mai puteți să-i priviți în ochi? Le-ați putea cere să-și pună speranța în voi? Încercați să le ascultați pașii.

Aveți șansa, pe 27 octombrie, să vă pocăiți, singura voastră șansă de a putea sta la masa oamenilor care v-au ales. Este o oportunitate nu numai de a corecta o parte din răul făcut, ci și de a primi iertarea celor asupriți. Votați așa cum vă dictează conștiința, dacă a mai rămas măcar o picătură din ea, și nu așa cum vă cer cei care au jefuit națiunea. Votați așa cum vă așteptați de la cei cărora le-ați înșelat așteptările până în prezent. Nu lăsați abisul dintre voi și națiune să se adâncească, pentru că răsturnările voastre politice îl vor umple.