Traian Băsescu

Îți plăcea să-ți arăți mușchii ticăloșilor, păsăricilor, țiganilor împuțiți, culminând cu ciurucurile. Nu numai mușchii tăi, ci și implantul muscular din laboratoarele serviciilor secrete pe care le-ai servit în trecut și pe care le servești și astăzi. Când ți-ai arătat mușchii, cu siguranță nu te-ai gândit că victimele tale ar putea riposta cu aceeași lipsă de bun simț. Le-ai cules pe sprânceană, după nedumerirea bătrânului, motiv pentru care au avut prea puține șanse să te înfrunte.

Dar ai prins curaj și, sub bolta plină de autosuficiență și curaj a cutiei tale craniene, te-ai hotărât să mergi pe hartă cu toate ciurucurile. Nu știu ce te-a făcut să crezi că ești căpitanul unei nave pe linia frontului, ca să-ți permiți să-i cercetezi pe cei care nu ți-au îndeplinit ordinele absurde. Poate excesul de testosteron și adrenalină.

Sperai la o lipsă de reacție de la ciurucuri, dar ai primit un răspuns la care nu te așteptai. Nu știu ce ai simțit când reprezentanții poliției au strigat președintelui României „Ieși afară javră ordinară!” Nu mă simt atât de bine. Mă simt și mai rău când cred că limbajul folosit este prea moale. Poate te țin muschii pentru o confruntare în acest fel cu ciurucurile. Cred, însă, că Președintele României în care mi-aș dori să trăiesc ar trebui să aibă o altă față. Dar asta este doar România în care multe ciurucuri și-ar dori să trăiască, sau nu sunt publicul tău țintă, ci doar ținta ta…