Dreptate românească

În ședința din 30 iunie 2010, instanța a menținut, chiar și după apel, soluția dată pe fond în dosarul 44726/3/2009, prin care așa-zisul fost președinte al PNȚCD, Marian Miluț, a încercat, prin ordonanță președințială, să pună botniță membrului ales democratic și statutar al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat, condus de președintele PNȚCD, Radu Sârbu. De asemenea, instanța i-a obligat pe contestatori să plătească intimatului Grigoriu Mihai, vicepreședinte PNȚCD, suma de 9520 lei. Sentința este irevocabilă.

Sperăm ca instanțele din România să clarifice de urgență situația juridică generală a PNȚCD, prin acordarea de soluții convergente, în toate celelalte acțiuni privind conducerea partidului, în condițiile în care poate fi cauzat un prejudiciu ireparabil prin prelungirea stării de confuzie, coroborată de șantajul politic exercitat de micul grup din jurul lui, Marian Miluţ şi Aurelian Pavelescu asupra aleşii locali ai PNŢCD.

Având în vedere recenta hotărâre irevocabilă a instanțelor de judecată, nu există temeiuri legale și statutare pentru așa-numitul „congres extraordinar” al PNȚCD din 17 iulie 2010. Orice membru fidel și prudent al PNȚCD știe să nu se implice în astfel de diversiuni. Acestea sunt menite să delegitimizeze și să submineze eforturile drepte și intense ale conducerii PNȚCD de a rezolva criza morală și economică în care mafia de stat a îngropat România.

Ne aşteptăm ca, din perspectiva pierderii iminente a altor procese aflate pe rol, Aurelian Pavelescu şi sectanţii politici care îl însoţesc în erezia sa politică să-şi intensifice atacurile mediatice asupra conducerii reprezentative și legitime a PNŢCD şi încercările de a manipula opinia publică, spunând jumătăţi de adevăr şi neadevăruri demonstrabile. Credem însă cu tărie că mass-media va ști pe viitor să raporteze corect gruparea Miluț-Pavelescu, ca grupare subversivă din afara partidului, parașutată în PNȚCD, pentru subjugarea culoarului autentic creștin-democrat, singurul rămas neocupat de mafia statului patron de PDL și Traian Băsescu. PNȚCD nu este și nu a fost condus de personaje caracterizate prin labilitate doctrinară și inconsecvență programatică.