Vagă suspiciune

După alegerea lui Victor Ponta în funcția de președinte al PSD, cu sprijinul lui Adrian Năstase, al lui Ion Iliescu și al altor lideri de partid, este mai mult decât evident că o colaborare strânsă între partidele parlamentare și extraparlamentare de opoziție din România nu mai este posibilă.

Imputarea concesiunilor doctrinare, pe tonul lui Iliescu, de către Victor Ponta lui Mircea Geoană, pentru Acordul de Reconciliere Naţională încheiat cu PNŢCD, evidenţiază revenirea PSD la regină, după „erezia” politică a lui Mircea Geoană. Acest regres la valorile predate de Ion Iliescu, Adrian Năstase și alți „grei” ai partidului, face imposibilă reformarea PSD-ului și transformarea acestuia într-un partid social-democrat de origine europeană. Pentru argumentarea suplimentară a acestei constatări, precizăm că Victor Ponta a fost cel care a insistat asupra modificării textului Acordului de Reconciliere Națională, având obiecții la articolele privind recunoașterea de către PSD a necesității condamnării trecutului comunist și a detașării definitive a acestuia.

13 comentarii

Citește tot

781 vizualizări

Alianță Social-Liberală? Mincinosule!

Președintele de onoare al PC, Dan Voiculescu, AKA Mogulul, a publicat ieri o scrisoare deschisă intitulată „Alianța Social-Liberală. Acum!”. Scrisoarea poate să fi fost deschisă, dar are și destinatari importanți: Cristian Diaconescu, Mircea Geoană, Miron Mitrea, Adrian Năstase și Crin Antonescu. După cum se înțelege ușor din titlu, subiectul scrisorii deschise este coaliția opoziției parlamentare împotriva „celuilalt partid”. Asta cu „CELĂLALT PARTID” sună ca naiba; și zici că se pregătește un război între fiii luminii și fiii întunericului.