Națiunea online

Este timpul recensământului online, momentul în care membrii cartelului blogurilor își numără firimiturile de jetoane sub arborele cu A-listers. Acesta este un moment bun pentru ZeList să raporteze recolta la hectar în blogosferă, pe Twitter sau pe YouTube. Este un moment important pentru unii, doar soarta lor și numărul de jetoane de anul viitor depind de locul în care se află.

Pentru că am văzut destul de multe păreri despre ce articole au ajuns în fruntea clasamentelor ZeList, nu am de gând să scriu alta pe această temă. Sunt mai degrabă interesat de acuratețea datelor de care depinde, în cele din urmă, relevanța acestor rapoarte.

Nu știu alții cum sunt, dar eu când mă uit la ZeList descopăr că sunt nevorbitor:

Nu ciripesc:

ZeList – Twitter @paultita

ZeList consideră că @paultita are 0 tweet-uri în ultimele zile.

fără comentariu:

ZeList – Tita.ro

ZeList consideră că acesta nu comentează pe niciun blog. 

Nu vreau să spun prin asta că ZeList nu are clasamente relevante pentru că Paul Tița nu este măsurat. Vreau doar să spun că acolo unde există unul pot fi mulți.

Pentru ca ZeList să te ia în calcul, trebuie să apari într-un blogroll, la vreun mare maestru al chinezilor, la niște zoioiși, la vreun arhimandrit al blogosferei sau la un pitic de curte? În acest caz, cred că Paul Tița nu este singura gaură neagră din constelația ZeList.